pikat kakak dapat adik namun

ada seseorang cerita dengan saya dia kata kalau nak pikat seseorang, kalau boleh jumpa keluarga dia dulu. mana tahu terjumpa antara adik-beradik dia yang lagi lawa dari dia. jadi tak menyesal kemudian kalau nak pikat dia.

jadi adalah seseorang yang aku berkenan hati namum kalau ikut petua di atas, saya kena jumpa keluarga dia dulu. nasib baik sekarang ada facebook. jadi dapatlah saya lihat adik-beradik dia. rupanya adik-adik dia lagi lawa dari dia huhuhu. seorang pakai baju warna hijau, seorang lagi pakai baju biru kundang.saya tanyalah dia yang adik-adik dia dah ada yang punya, dia jawap …

Sambung membaca pikat kakak dapat adik namun

perkomputeran awan vs die hard 4

dari http://ms.wikipedia.org/wiki/Pengkomputeran_awan

Pengkomputeran awan Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas. Lompat ke: pandu arah, gelintar

Pengkomputeran awan ialah pembangunan dan penggunaan teknologi komputer (“pengkomputeran”) berasaskan internet (“awan”).[1] Mengikut konsep, ia adalah suatu anjakan paradigma di mana perincian diabstrakkan daripada pengguna yang tidak lagi perlukan pengetahuan, kepakaran dalam, mahupun mengawal infrastruktur teknologi “di dalam awan” yang menyokong mereka.[2] Ia selalunya melibatkan peruntukan sumber-sumber yang boleh diskalakan secara dinamik dan sering kali dimayakan sebagai satu perkhidmatan di Internet.[3][4]

Istilah awan digunakan sebagai satu metafora bagi Internet, berdasarkan cara Internet digambarkan di dalam gambar rajah rangkaian komputer dan merupakan pengabstrakan bagi infrastruktur yang disembunyikan di sebaliknya.[5] Perkhidmatan pengkomputeran awan biasa membekalkan penggunaan perniagaan lazim di atas talian yang dicapai melalui pelayar web, sementara perisian dan datanya tersimpan di pelayannya.

Perkhidmatan-perkhidmatan ini dibahagikan kepada kategori-kategori berikut: Perisian sebagai sebuah Perkhidmatan (SaaS), Pengkomputeran Utiliti, Perkhidmatan Web, Pelantar sebagai sebuah Perkhidmatan (PaaS), Pembekal Khidmat Terurus (MSP), Perdagangan Perkhidmatan, dan Integrasi Internet.

satu lagi – http://www.nimbuscc.com/joomla15/

dari satu pula sumber dari http://www.chromium.org/chromium-os

Cromium OS adalah satu projek sumber terbuka yang bertujuan untuk membina satu sistem pengendalian yang menyediakan puasa, mudah, dan lebih selamat mengira pengalaman untuk orang yang membelanjakan kebanyakan daripada masa mereka pada web ini. Di sini anda dapat mengkaji semula reka bentuk projek dokumen-dokumen, mendapatkan kod sumber, dan menyumbang. Untuk belajar lebih banyak tentang matlamat-matlamat projek, membaca blog pengumuman jawatan.

ini pula sumber dari http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome_OS

Google Chrome OS adalah satu sistem pengendalian sumber terbuka direka bentuk oleh Google untuk kerja secara eksklusif dengan aplikasi web.Mengumumkan pada Julai 7, 2009, Chrome OS adalah ditetapkan telah satu pembebasan kandang yang secara terbuka boleh didapati semasa separuh kedua 2010.Sistem pengendalian itu adalah diasaskan Linux dan akan dijalankan hanya pada direka khususnya perkakasan.Antara muka pengguna itu mengambil satu pendekatan minimalis, laksana yang pelayar web Chrome. Kerana pelayar akan menjadi satu-satunya permohonan tinggal pada peranti, Google Chrome OS adalah bermatlamat pada pengguna-pengguna yang membelanjakan kebanyakan daripada masa komputer mereka pada Internet.

jadi apa kaitan dengan filem die hard 4? rasanya anda semua dah tengok cerita ini. pernah dengar istilah “jualan api”?

Sambung membaca perkomputeran awan vs die hard 4

adab bercakap di telefon atau handset

pada kebiasaaannya walaupun saya selalu bercakap dengan kawan-kawan saya namun apabila kalau nak bercakap di telefon, biasanya saya akan ambil masa nak kenalpasti siapa yang bercakap di hujung talian. kalau ayat yang diucapkan “kenal tak siapa ni?” saya akan cakap kenal atau tak berdasarkan berapa rapat hubungan saya dengan dia.

Sambung membaca adab bercakap di telefon atau handset