klik dan bayar

ikutkan antara banyak-banyak iklan di internet, saya lebih berminat nak letak google adsense dari nuffnang. tapi memandangkan google adsense dia memilih bahasa inggeris dari bahasa melayu, maka terpaksa saya letak nuffnang dalam blog ini dan website rasmi saya http://www.amin007.org.

tapi ada kalanya terfikit juga apa yang membuat orang akan klik iklan nuffang itu yer? anda rasa macam mana?

Sambung membaca klik dan bayar

hukum najis anjing babi

siang tadi tengah saya tonton cerita Mr Bean Holiday, ada orang tanya tentang najis babi ini. rasanya bab kasut yang diperbuat dari babi. jadi google laa kejap cari jawapan. maka saya syorkan kepada kawan saya ini, cari lopak air dekat dengan tanah, lepas tu celup kaki dia hehehe. tu jawapan spontan saya sahaja, nak cepat.

tapi rasanya macam susahkan dia pulak nak cari air tanah. ikutkan apa yang saya tahu banyak pendapat tentang najis anjing dan babi, antara website tentang pendapat ni adalah …

Sambung membaca hukum najis anjing babi

dakwah dalam filem/drama/lagu

adapun islam berkembang sebab sahabat sanggup berkorban demi islam. merantau ke tempat yang jauh-jauh hatta di tempat yang tak tahu bahasa apa pun. namun sekarang sains dan teknologi berkembang pesat. ramai menggunakan media seperti tv, radio serta internet atas maksud berdakwah.

tapi adalah anda faham akan maksud dakwah???

Sambung membaca dakwah dalam filem/drama/lagu

cakap betul tempat salah

saya masih ingat lagi, masa itu dato siti nurhaliza binti tajuddin menang pertandingan di mtv singapura. ayat yang mula-mula dato siti nurhaliza ucapkan Alhamdulillah. jadi masa itu saya menjadi kaget sekejap. bukan apa cakap dato siti nurhaliza betul tapi diucapkan di tempat yang salah iaitu di pertandingan mtv. ialah maksud Alhamdulillah adalah segala puji-pujian hanya layak bagi Allah. jadi dato siti nurhaliza yang kita sayangi walaupun dah kawin dengan dato k buat satu perkara

cakap yang betul di tempat yang salah

Sambung membaca cakap betul tempat salah

soal jawab sebat peminum arak di 1malaysia

adapun soalan datang dari sini

http://chedet.co.cc/chedetblog/2009/08/menyambut-merdeka.html

jawapannya pulak datang dari sini

http://www.zaharuddin.net/content/view/869/72/

http://saifulislam.com/?p=6615

http://saifulislam.com/?p=545

tapi adalah sudah terjawap persoalan???

Sambung membaca soal jawab sebat peminum arak di 1malaysia

macam mana nak niat dalam solat

biasanya dalam sekolah dulu kita diajar niat solat macam ni

sahaja aku solat fardu zohor 4 rakaat tunai kerana Allah Taala

sahaja aku solat fardu asar 4 rakaat tunai kerana Allah Taala

sahaja aku solat fardu margrib 3 rakaat tunai kerana Allah Taala

sahaja aku solat fardu isyak 4 rakaat tunai kerana Allah Taala

sahaja aku solat fardu suboh 2 rakaat tunai kerana Allah Taala

dan sebagainya. tapi ada masalah kalau nak niat macam ni, nak tahu kenapa???

Sambung membaca macam mana nak niat dalam solat